In het jaar 1846 richtte Filippo Mazzetti zijn distilleerderij op, in het hart van Monferrato, Piemonte. In eerste instantie maakt Filippo alleen grappa. Later, samen met zijn zoon Luigi, maakte de distilleerderij furore. Meer en meer werd de focus gelegd op pure kwaliteit. Ze gingen op zoek naar de beste druiven in het gebied, soms verder weg dan de regio rondom de distilleerderij. Ook werden er betere ketels geïnstalleerd om nog zuiverder te distilleren. De basis van succes was gelegd.
Vandaag de dag maken Cesare, Nicoletta en Giorgio (6e generatie) grappa's van hoge kwaliteit en volgens eeuwenoud recept. Naast grappa worden er ook andere distillaten gemaakt zoals gin, limoncello en andere likeuren.
Mazzetti d'Altavilla Distilleria Santocci maakt een zeer zuivere Limoncello, zonder kunstmatige smaak-, geur- en kleurstoffen. Volgens traditioneel recept wordt deze Limoncello gemaakt in Italië met de beste Italiaanse citroenen uit Sorrento. De zuurtegraad van de citroenschil in combinatie met het zoet van de natuurlijke suikers van de vrucht brengt een mooie balans voort.
Santocci Premium de Jalisco is een distileerderij uit Mexico. In Mazamitla, gelegen in de provincie Jalisco worden de mooiste Tequila's vervaardigd.
Premium de Jalisco Tequila Región de México is een oude destilleerderij uit Mexico, om precies te zijn in Jalisco (Los Valles). Makers van zuivere Blanco, Reposado en Añejo.
Tequila Región de México De Kleine Distilleerderij is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. In 2017 is deze ambachtelijke distilleerderij in Zeewolde begonnen. Hierbij is bewust gekozen voor een kleinschalige opzet waar met veel handwerk en enthousiasme hoogwaardige distillaten worden gemaakt. Zo maakt de De Kleine Distilleerderij eigen vodka, gin, rum, whisky en likeuren.
De Kleine Distilleerderij Bimber Distillery is opgericht door whiskyliefhebbers, met een missie om hoogwaardige single malt whisky te produceren, met behulp van traditionele methoden die tegenwoordig zelden worden gezien. Alles is in eigen beheer van de distilleerderij zelf.
Op de eigen boerderij wordt alle gerst verbouwd, traditioneel op de vloer gemout en met de hand gepureerd. Daarna volgt een zeven dagen lange fermentatie in houten washbacks die met de hand zijn gemaakt in de eigen kuiperij. De rijping vindt altijd plaats in hand geselecteerde vaten, die hun oorsprong kennen in verschillende landen. Ten slotte wordt de whisky ter plaatse in de distilleerderij gebotteld.
Bimber Distillery Kilchoman Distillery ligt op het eiland Islay in Schotland, waar ook andere distilleerderijen actief zijn: Laphroaig, Bruichladdich, Ardbeg en Lagavulin.
Kilchoman Distillery Distilleria Sibona bestaat al 100 jaar en is gelegen in de regio Roero, een paar kilometer van Alba. In deze belangrijke wijnzone van Piemonte worden veel druiven verbouwd: De Nebbiolo waaruit o.a. de wereldberoemde Barolo en Barbaresco worden gemaakt, maar ook Barbera, Dolcetto, Moscato, Arneis en Brachetto.
De kracht van deze distilleerderij is dat er uitsluitend gebruik gemaakt wordt van de allerbeste druiven uit de regio. Bij binnenkomst wordt het sap van verse druiven direct gedistilleerd, om zo de meeste aroma's en smaken te behouden.
Naast de selectie van de beste druiven, bereiken de grappa's van Sibona een hoge kwaliteit dankzij nauwkeurige distillatie, constante actualisering en verbetering van de apparatuur en de ervaring van drie oenologen. Tot slot gebruikt Sibona hoogwaardige eikenhouten vaten, die mooie invloeden afgeeft aan de langer gerijpte grappa's. Er wordt gebruik gemaakt van oude Port-, Sherry-, Madeira-, Whisky- en Rumvaten.
Distilleria Sibona Deze distilleerderij bevindt zich op het gelijknamige Isle of Raasay, een eiland tussen Isle of Skye en het vaste land van Schotland. De eigen, mineraalrijke waterbron 'Tobar na Ba Bàine' zorgt voor de basis van de kwalitatief hoogwaardige distillaten. Bovendien is de gerst uitsluitend afkomstig van het eiland, waar nog geen 200 mensen wonen.
Isle of Raasay Distillery maakt naast hun mooie, licht rokerige Single Malt whisky een zeer zuivere en droge gin.
Isle of Raasay Distillery Olivier Blanc is een Cognacmaker van origine, maar zijn liefde voor andere destillaten schuift hij niet onder stoelen of banken. Integendeel zelfs.
Van gerenommeerde distilleerderijen selecteert hij vaten om zelf whisky's van te bottelen. Naast een Single Malt whisky uit de Speyside én één van het bekende eiland Islay, maakt Olivier ook een oudere blended whisky. Stuk voor stuk uitgesproken whisky's die prijstechnisch zeer interessant zijn.
Olivier Blanc Koreman's is een familiebedrijf uit Breda, opgericht door twee broers (Frank en Thom) en produceert likeuren van premium kwaliteit op basis van diverse soorten citrusvruchten. 100% natuurlijke Limoncello. Hun Koreman's Limoncello heeft op de International Wine & Spirits Competition (IWSC) 2021 de Gouden Medaille gewonnen, met 96 punten.
Koreman's Geen info
Foursquare Rum Distillery Nikka is de merknaam van de whisky's die worden gemaakt door de twee distilleerderijen; Yoichi en Miyagikyo. De Yoichi Distillery ligt in het noorden van Japan. Masataka Taketsuru, de eerste Japanner die het maken van whisky in Schotland beheerste, waardeerde het klimaat en de natuurlijke kenmerken van het noorden. Yoichi, de door Masataka gekozen plaats ligt dicht bij de zee en is aan drie kanten omgeven door bergen. In veel opzichten vergelijkbaar met de Highland's in Schotland. Een koud klimaat met een passende luchtvochtigheid, frisse schone lucht en vers water. Alles wat nodig is voor het produceren van whisky was voorhanden. De nabijheid van de zee is een van de onderscheidende kenmerken van Yoichi. De zeebries geeft tijdens de rijping een zilte hint aan de whisky's.
Masataka wilde zijn whisky aanbod graag uitbreiden. In 1967 verkende hij het noordelijke deel van het hoofdeiland om een andere, ideale locatie te vinden voor zijn tweede distilleerderij. Hij kwam een prachtig mistig dal tegen, omringd door bergen en op een kruising van twee schone rivieren. Toen hij eenmaal het water uit een van de rivieren probeerde (wat tegenwoordig de waterbron is van de Miyagikyo Distillery), was hij diep onder de indruk van de zuiverheid ervan en besloot hij er een distilleerderij te bouwen. De naam van de rivier was toevallig de Nikkawa-rivier.
Nikka In 1966 startte Alfons Walcher een distilleerderij, vlakbij de wijnregio Alto Adige. Alfons begon hier grappa te distilleren en maakte kennis met het vak. Al snel volgde andere sterke dranken gemaakt van andere vruchten dan druiven, zoals abrikozen, peer en kersen.
Walcher Château du Breuil staat bekend om haar Calvados, maar maakt vandaag de dag ook rum en whisky. Prachtig domein, liggend in Normandië, Frankrijk.
Château du Breuil MG is een distilleerderij in Mexico. Hier worden geweldige Mezcals gemaakt, maar ook de unieke Mezcal Gin. Vervaardigd in Durango.
MG Bozal is een distilleerderij uit Mexico die bekend staat vanwege het vervaardigen van top Mezcal in Oaxaca, Guerrero en Durango.
Bozal Vincent Jacoulot begon in 1891 met het distilleren van Marcs de Bourgogne met druiven van wijngaarden in het hart van de Beaujolais, in de zuidelijke Bourgogne. Al snel verspreidde zijn bekendheid en het succes van zijn Marcs en dat bezorgde hem een uitstekende reputatie. De talrijke medailles die werden gewonnen waren daar het bewijs van.
Maison Jacoulot Geen info
ZST Ableforth’s is opgericht in 2011 door drie vrienden die uitgesproken distillaten wilden maken met een geheel eigen karakter. Vandaag de dag is het een moderne distilleerderij met een klassieke uitstraling. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke, zorgvuldig gekozen ingrediënten.
Ableforth’s Glengyle is een familie distilleerderij in Campbeltown, Schotland, waar de wereldberoemde Kilkerran Single Malt whisky's worden gemaakt.
Glengyle Distillery Antica Distilleria Quaglia maakt authentieke distillaten en likeuren. Liggend in Castelnuovo Don Bosco, in het noorden van Italië, ten oosten van Turijn.
Antica Distilleria Quaglia Op het Schotse eiland Harris opende in september 2015 de deuren van deze distilleerderij, in de eerste plaats voor Single Malt whisky. Vanaf de start van de distilleerderij is het aantal werknemers verviervoudigd, van 10 naar 40, terwijl het eiland minder dan 2000 inwoners heeft. Dit is een logisch gevolg van de sublieme kwaliteit spirits die hier worden gemaakt en de daaruit voorkomende populariteit.
De whisky van deze distilleerderij is nog aan het rijpen en zal op de markt worden gebracht onder de naam "The Hearach", een Keltisch woord voor een persoon uit Harris. Om in de tussentijd toch furore te maken werd er besloten de Isle of Harris gin op de markt te brengen. Een unieke gin die de wereld aan het veroveren is.
Isle of Harris Distillery Destileria El Pandillo is een distilleerderij van de gebroeders Camarena. Hier, in Jesus Maria, Mexico worden de mooiste tequila's gemaakt.
Destileria El Pandillo Vieux Moulin is een oude distilleederij gelegen in de heuvels van Motta di Costigliole d'Asti, ontstaan in een oude molen. In 1933 begon hier het distilleren van de grappa's met druiven afkomstig van de heuvels van Langhe, Monferrato en Roero. Elena Borra staat momenteel aan het roer en maakt distillaten van de zuiverste soort. Naast Grappa's van verschillende leeftijden maakt ze ook indrukwekkende likeuren.
Distilleria Vieux Moulin Nc'Nean Distillery ligt in de Highlands van Schotland. Annabel Thomas is eigenaresse van deze bijzondere, biologische distilleerderij.
Nc'Nean Distillery Arran ligt op het gelijknamige eiland in Schotland, in Lochranza. Distillery van Single Malt Whisky van hoog niveau. Arran Distillery bestaat sinds 1995.
Arran Geniet van bijzondere wijnen met mooie kortingen, ontdek nu onze selectie!
Acties