Isle of Harris Gin Schotland Isle of Harris Infused with sugar kelp

Over de gin

Isle of Harris Gin komt van het ruige Isle of Harris, een eiland van Schotland. In het kleine dorpje Tarbert wordt deze gin gedistilleerd. De Harris gin wordt gemaakt met behulp van een kleine koperen ketel, "The Dottach" genaamd. Dit ter ere van een inwoonster die in Harris met veel plezier wordt herinnerd uit vervlogen tijden.

De kracht van de Schotse Isle of Harris Gin, waarmee duidelijk onderscheid wordt gemaakt ten aanzien van andere gins, is het gebruik van Sugar Kelp, gesuikerd zeewier. Deze botanical zorgt voor maritieme invloeden en een bijzondere geur- en smaaksensatie. Hiermee onderscheid de Harris Gin zich van alle andere gins op de markt.

Verder wordt er voor de Harris Gin jeneverbes (uit Macedonië) gebruikt, evenals korianderzaad, cassia, engelwortel, sinaasappelschil, cubeb (Indonesische specerij), zoethoutwortel en Orriswortel.

Perfect serve

Eenderde deel Isle of Harris Gin, tweederde deel neutrale premium tonic en een schil grapefruit over veel ijs.

Voor meer inspiratie: Cocktails Isle of Harris Gin