Distilleria Sibona

Distilleria Sibona bestaat al 100 jaar en is gelegen in de regio Roero, een paar kilometer van Alba. In deze belangrijke wijnzone van Piemonte worden veel druiven verbouwd: De Nebbiolo waaruit o.a. de wereldberoemde Barolo en Barbaresco worden gemaakt, maar ook Barbera, Dolcetto, Moscato, Arneis en Brachetto.

De kracht van deze distilleerderij is dat er uitsluitend gebruik gemaakt wordt van de allerbeste druiven uit de regio. Bij binnenkomst wordt het sap van verse druiven direct gedistilleerd, om zo de meeste aroma's en smaken te behouden.

Naast de selectie van de beste druiven, bereiken de grappa's van Sibona een hoge kwaliteit dankzij nauwkeurige distillatie, constante actualisering en verbetering van de apparatuur en de ervaring van drie oenologen. Tot slot gebruikt Sibona hoogwaardige eikenhouten vaten, die mooie invloeden afgeeft aan de langer gerijpte grappa's. Er wordt gebruik gemaakt van oude Port-, Sherry-, Madeira-, Whisky- en Rumvaten.