Domaine de Ferrand
Philippe Bravay reisde rond de wereld tot hij in 1995 het domaine van zijn vader overnam. Zijn vader verkocht zijn wijn aan de handelaren, maar Philippe besloot de wijn zelf op te voeden en gaf het domaine zijn eigen naam terug, domaine de Ferrand.
Het domaine heeft verschillende wijngaarden in het noorden van de appellation, 5 ha. met Châteauneuf in La Gardiole en Carbrières, en 10 ha. met Côtes du Rhône en VDP.
De bodem varieert van zanderig tot zanderige klei met gesteente, meestal ruim een meter diep op een keilaag van zand. Zorgvuldig en met aandacht voor detail wordt gewerkt aan een zo natuurlijk mogelijk klimaat in de wijngaard. Zo wordt er volstaan met één snoei, na de wintersnoei wordt de wijnstok met rust gelaten, vanuit het principe dat na iedere snoei de plant wil compenseren, dat kost energie die niet gebruikt wordt voor het rijpingsproces van de druif. De wijnstok wordt dus meer aan zijn lot overgelaten en vindt zo beter natuurlijk evenwicht.
Er worden in de wijngaarden geen onkruidverdelgers en pesticiden gebruikt. Rendementen zijn laag want het aandeel oude stokken is hoog, deels gepland in 1904 (!) en in 1920. In die tijd werd er met paard of ezel geploegd waardoor ook de afstand tussen de wijnstokken heel anders was als nu. Het is dus niet mogelijk hier met een tractor te werken.
Er wordt op het scherp van de snede geoogst, gewacht tot op het laatste moment om optimaal rijp te plukken, dit is één van de belangrijkste beslissingen van het jaar. De druiven worden niet geoogst op basis van terroir, maar op het type druif, dus bijvoorbeeld Grenache uit iedere wijngaard gist gezamenlijk.
De wijn krijgt geen eiken fust, want Philippe Bravay zoekt en vindt puurheid met een opvoeding op cuve.