Mestres

Mestres is een zeer gerenommeerd wijnhuis, afkomstig uit het Cava gebied, liggend in het noorden van Spanje. In Sant Sadurní d'Anoia maakt met hier fantastische Cava's, zoals Coquet, Visol, Clos Nostre Senyor en verschillende Vintage Cava's: Mas Via en Clos Damiana. Josep Mestres Manobens, grondlegger van Mestres, bracht zijn eerste Cava op de markt in 1925, wat meteen ook een vintage was.

Bij Cava Mestres worden de bekende inheemse druivenrassen Macabeo, Parellada en Xarel-Lo gebruikt. Ook de graag geziene Chardonnay wordt hier aangeplant, welke vooral wordt gebruikt in de Vintage Cava's van Mestres.

Waar Cava wettelijk minimaal 15 maanden op fles in de kelders dient te rijpen, laat men bij Mestres haar jongste Cava, de Coquet, maar liefst 42 maanden rijpen. De Gran Reserva Cava's rijpen hier zelfs tussen de 60 en 140 maanden. De Cava's worden gemaakt volgens de Méthode Traditionelle, zoals ook Champagnes en ondergaan dus een zeer lange flesrijping. Vrijwel alle Cava's van Mestres zijn Brut Nature, wat betekent dat er geen tot zeer weinig suiker (max. 3 gram per liter) wordt toegevoegd.