Productfoto Luzón Por Tí

Over de wijn

De Por Tí wordt gemaakt van de inheemse Monastrell druif, aangevuld met Cabernet Sauvignon. De druiven zijn afkomstig uit de wijngaard 'La Traviesa', liggend op een hoogte van 600m. De druivenstokken zijn hier 45 jaar oud en er wordt ingezet op lage opbrengsten.

De druiven worden bij optimale rijpheid handmatig geoogst en streng geselecteerd. Vergisting vindt plaats op RVS, waarbij het sap 15 tot 20 dagen in contact blijft met de schillen om nog meer geuren en smaken te onttrekken. Tot slot wordt de wijn 18 maanden op Frans en Amerikaans (nieuw) eikenhout gerijpt.

Proefnotitie

Krachtige geur van rijp zwart bosfruit, specerijen, cacao en eikenhout. In de mond gestructureerd met rijpe, zoete tannines en een intense afdronk.

Wijn & Spijs

Een prachtige wijn bij gegrild rood vlees, lamsvlees, stevig wild en oudere kazen.