Louis Roederer
Louis Roederer erfde in 1833 het wijnhuis wat nu zo gewild en beroemd is. Halverwege de negentiende eeuw verwierf Louis Roederer enkele van zijn grand cru wijngaarden in Champagne, in Verzenay. Het leidende principe van Roederer was dat alle goede wijn afhankelijk is van de kwaliteit van de bodem, iets waar destijds een groot voordeel uit te halen was ten opzichte van concurrenten. Rond het jaar 1870 begon het Louis zijn Champagne te exporteren naar de Verenigde Staten, en zelfs naar Rusland.
Louis Roederer II nam dezelfde passie en benadering van zijn vader over. Hij had een geweldige smaak en maakte een exclusieve Champagne voor de tsaar van Rusland; de allereerste Cuvée de Prestige. In 1876 kreeg het de naam ‘Cristal’. Sindsdien hebben de subtiliteit en elegantie van Cristal de reputatie van Louis Roederer wereldwijd naar grote hoogtes gestuwd.
Vandaag de dag heeft Louis Roederer Champagne 240 hectare aan wijngaarden en omvatten ze 410 percelen. De wijngaarden bevinden zich in drie klassieke Champagne regio's: Montagne de Reims, Vallée de la Marne en Côte des Blancs.