Dominio de Pingus
Dominio de Pingus is opgericht door de Deense oenoloog Peter Sisseck en ligt in Ribera del Duero. Hier maakt hij met de streekdruif Tinto Fino (= Tempranillo) fantastische wijnen. Peter Sisseck deed ervaring op in Bordeaux en Californië en begon in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio, eveneens liggend in Ribera del Duero. Vanaf 1995 begon hij met zijn Dominio de Pingus eigen wijnen te maken. De naam 'Pingus' refereert naar zijn bijnaam in Denemarken.
Van begin af aan werkt Dominio de Pingus volgens biodynamische principes en worden druiven gebruikt van zeer oude druivenstokken. Voor de absolute topwijn 'Pingus' zelfs pre-phylloxera stokken, van ruim 80 jaar oud.
Voor het nieuwe project 'Psi', welke Peter Sisseck startte in 2007 in samenwerking met Pablo Rubio, wordt naast Tinto Fino ook gebruikt gemaakt van Garnacha. Hierbij worden de beste wijngaarden uit de streek geselecteerd en streeft men ernaar om een wijn te maken die evenwichtig, eerlijk en gebalanceerd is.