Cascina Radice Volé Barbera Appassimento Piemonte Italy

Volé Barbera Appassimento 2021

€13,95
Uitverkocht

Over de wijn

Volé Barbera Appassimento is een Italiaanse rode wijn uit de Piemonte. Andreas Mazzei maakt met zijn Cascina Radice een rode wijn van Barbera, een inheemse druif uit Piemonte, maar wel met een eigen draai eraan. De Barbera druiven worden namelijk ingedroogd volgens de Appassimento methode, een eeuwenoude wijnmaakmethode die teruggaat naar de Romeinse tijd. Het zorgt voor diepte, volheid, concentratie en kracht, maar bovendien zorgt het voor meer fruitige tonen in de wijn.

Nadat de druiven voor een aantal weken zijn ingedroogd, wordt het geconcentreerde, overgebleven sap uit de druif geperst. Hierop volgt de vergisting en rijping voor een aantal maanden op eikenhout.

Proefnotitie

Volé Barbera heeft verleidelijke geuren van kersen, pruimen en wilde aardbeien, met hints van verse kruiden, eikenhout en tabak. Ook de smaak is rijp en zijdezacht met intens fruit zoals rode kersen, zongerijpte pruimen, aardbeien en bramen. Op de achtergrond subtiele tonen van amandelen, balsamico, toast, eikenhout en tabak.

Wijn & Spijs

Volé Barbera Appassimento Cascina Radice is een heerlijke, ronde wijn op zichzelf, maar ook bij rood vlees, gebraden eend, lamsvlees en wild. Ook bij Italiaanse gerechten met champignons en truffel, zoals pasta en risotto een uitstekende keuze.