Champagne Drappier
Champagne Drappier is opgericht in 1808, een prachtig landgoed van de familie Drappier met daarop een middeleeuwse abdij. Michel Drappier zwaait de scepter bij het wijnhuis, liggend in het plaatsje Urville. Het terroir leent zich uitstekend voor de Pinot Noir druif, welke bij Domaine Drappier volgens biologische principes word verbouwd.
Het domein Drappier beslaat vandaag de dag meer dan 62 hectare aan wijngaarden. Urville, behoudt de sterke identiteit van het arrondissement Bar-sur-Aube, gekenmerkt door de invloed van Pinot Noir. Deze druif voert hier de boventoon en vertegenwoordigt 70% van het landgoed, aangevuld met Pinot Meunier met 15%, Chardonnay met 9% en andere druivenrassen met 6%. De grond van de wijngaarden heeft hier een hoog percentage kalksteen uit het Kimmeridgische tijdperk en is identiek aan die in de Chablis Grand Cru wijngaarden in de noordelijke Bourgogne. De Pinot Noir druif levert fraaie resultaten op, zo bewijst Champagne Drappier.
Robert Parker over Champagne Drappier:
"Founded in the early 20th century in the Côte des Bar, Urville-based Maison Drappier produces full-bodied, flavorful wines derived from largely organic farming, ripe grapes, low dosage and comparatively low sulfur winemaking. The range includes single-vineyard bottling La Grande Sendrée, one of the first lieu-dit bottlings produced in Champagne. I was impressed by these recent releases, all of which represent very fine values and deserve to be better known."