Blandy's 'Duke of Clarence' Madeira

Blandy's 'Duke of Clarence' Madeira

€19,50
Uitverkocht

Over de wijn

'Duke of Clarence' wordt gemaakt van de inheemse druif Tinta Negra en groeit op wijngaarden in zowel het noorden (São Vicente) als het zuiden van het eiland, bij Camara de Lobos.

De vergisting vindt plaats in RVS vaten, mét schillen en eigen gisten. Na ongeveer twee dagen wordt er wijnalcohol toegevoegd waardoor de vergisting stopt en de restsuikers behouden blijven. Wat volgt is een 3 maanden lange rijping in 'estufa' vaten. Hierbij worden de tanks geleidelijk aan verwarmd tot 45°C á 50°C. De temperatuurschommelingen zorgen ervoor dat de Madeira zich snel ontwikkelt en een lang bewaarpotentieel meekrijgt. Uiteindelijk rijpt het geheel nog drie jaar op Amerikaans eikenhout.

Proefnotitie

Verleidelijke geuren van honing, rozijnen en andere gedroogde vruchten. Het mondgevoel is rijk en vol met een zachte structuur.

Wijn & Spijs

Heerlijk als digestief en ook specifiek bij gedroogd fruit, gebak, chocoladepudding en zachte kazen.

Recensie

"A blended style of Madeira, this is rich, soft, without the ineffable bite of a wine made from the classic varieties, but certainly with acidity and wood as well as a full, caramel-flavored aftertaste."
Wine Enthusiast: 86/100